De vijf liefdestalen

Gary Chapman is een bekende Amerikaanse relatietherapeut en schrijver van diverse boeken. Zijn bestseller ‘De vijf talen van de liefde’ is maar liefst 11 miljoen keer verkocht. In eerste instantie richtte Chapman zicht alleen op de relaties van stellen.

Hij kwam er al snel achter dat het principe van de liefdestalen niet alleen bedoeld was voor stellen/liefdesrelaties. De liefdestalen kun je veel breder toepassen, bijvoorbeeld bij vrienden, kennissen, collega’s, kinderen en tieners.

Volgens Gary Chapman zijn er vijf liefdestalen waarmee mensen hun liefde aan elkaar kunnen uiten. 

Icoon liefdestalen - Positieve woorden

Positieve woorden

Geef complimenten en gebruik opbouwende woorden. Ieder mens houdt meer van positieve woorden dan van kritiek, maar mensen met de liefdestaal ‘positieve woorden’ zijn er extra gevoelig voor.

Tijd en aandacht

Samen zijn, leuke dingen doen en aandacht hebben voor elkaars verhaal. Oprecht in elkaar geïnteresseerd zijn. Het is het waardevolle wat je iemand kan geven die de liefdestaal ‘tijd en aandacht’ spreekt.

Cadeaus

Koop een bos bloemen of maak zelf een cadeautje. Waar het geven van een cadeau om gaat, is dat je aan de ander denkt. Je toont daarmee je liefde. 
Een klein aardigheidje kan al genoeg zijn!

Dienstbaarheid

Doe iets voor de ander! Voor iemand met de liefdestaal ‘dienstbaarheid is het meehelpen met praktische dingen ontzettend waardevol.

Icoon liefdestalen - Positieve woorden

Lichamelijk aanraking

Een knuffel, zoen of omhelzing zijn krachtige manieren om waardering te uiten en iemand met de liefdestaal ‘lichamelijke aanraking’ blij te maken.

Onze missie

Mensen helpen om sterke relaties te bouwen

“Het toepassen van de liefdestalen is een praktische manier om je relatie fris en fruitig te houden”

Jonathan Bakker – Oprichter liefdestalen.nl