Liefdestaal:
tijd en aandacht

Samen zijn. Tijd en aandacht voor elkaar hebben. Voor mensen met deze liefdestaal is dat waar hun hart sneller van gaat kloppen. In de praktijk blijkt het echter moeilijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Hoe doe je dat?

Bij elkaar zijn 

Bij elkaar zijn is niet altijd hetzelfde als samen zijn. Je kunt dicht bij elkaar in de buurt zijn, maar toch je aandacht ergens anders op richten. Wees je hier bewust van en probeer je tijd en aandacht op je partner te richten. 

Als je samen een activiteit doet, gaat het niet om de activiteit zelf maar om het samen zijn. De tijd en aandacht die je aan elkaar besteedt staat voorop.

Samen praten

 Kunnen jullie je belevenissen, gevoelens, gedachten en wensen op een rustige manier aan elkaar vertellen? Zonder te worden onderbroken?  

Wanneer je partner iets vertelt, doet hij/zij dat niet om advies te vragen. Je partner wil gehoord worden. Toon daarom een blijk van medeleven en begrip. Een aantal tips:

  • Houd oogcontact wanneer je partner spreekt
  • Luister, laat je niet afleiden door iets anders
  • Luister naar gevoelens
  • Let op lichaamstaal
  • Val je partner niet in de rede

Leer praten

Samen praten vereist niet alleen vriendelijk luisteren. Je moet jezelf ook durven blootgeven. Durf je gedachten en gevoelens te uiten. Ben je dit niet gewend? Oefen dit door op te schrijven welke emoties je op verschillende momenten van de dag ervaart. Deel deze aantekeningen met je partner. Geef elkaar ook de ruimte. Let erop dat je niet te veel of juist te weinig aan het woord bent.

Misschien vraag je je af: ‘Waar haal ik de tijd vandaan?’ Je moet er tijd voor máken, want uiteindelijk is samen dingen doen onmisbaar voor een goede relatie. Het levert een gelukkige partner op die liefde ervaart. En die liefde krijg jij ook weer terug.

Tips voor tijd en aandacht

Zet de tv uit, kijk elkaar in de ogen en praat met elkaar. Ga samen wandelen of samen uit eten. Maak met je partner een lijst met activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen.  Bijvoorbeeld:

  • Samen lunchen
  • Erop uit met de caravan
  • Samen tuinieren
  • Een oppas regelen ‘s avonds met elkaar de stad in
  • Samen de zolder opruimen

Is jouw liefdestaal
‘Tijd en aandacht’?

Doe de liefdestalen training!

Het kennen van je liefdestaal is krachtig, het spreken van de liefdestalen is nog krachtiger. Wereldwijd hebben duizenden mensen de liefdestalen in de praktijk gebracht. Met als gevolg dat ze zich gelukkiger voelde in hun relatie.

Met onze liefdestalen training leer je om op een praktische manier de liefdestalen te gaan spreken. Simpel en krachtig een betere relatie.

Onze missie

Mensen helpen om sterke relaties te bouwen

“Het toepassen van de liefdestalen is een praktische manier om je relaties fris en fruitig te houden”

Jonathan Bakker – Oprichter liefdestalen.nl