Liefdestaal:
lichamelijke aanraking

Lichamelijke aanraking is een manier om liefde te uiten. Zonder lichamelijk contact ervaren mensen met deze liefdestaal weinig liefde. 

Als je op jonge leeftijd veel bent geknuffeld door je ouders, zul je later beter kunnen omgaan met deze liefdestaal.

De kracht van lichamelijke aanraking 

Lichamelijke aanraking is een krachtige liefdestaal in een relatie. Je kunt deze liefdestaal op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld: 

  • Een tikje op de schouder
  • Dicht tegen elkaar zitten op de bank
  • Elkaars hand vasthouden
  • Omhelzen
  • Rugmassage
  • Zoenen
  • Seks

Lichamelijke aanraking kan een relatie maken of breken, want je kunt je partner ook pijn doen met een lichamelijke aanraking.

Overal op het lichaam zitten voelorganen, dus het aanraken van je partner kan op vrijwel elke plaats een uiting van liefde (of boosheid) zijn.

Spreek het liefdesdialect van je partner

Elke liefdestaal kent een aantal dialecten. Leer daarom het dialect spreken van de liefdestaal van je partner. Misschien vind jij bepaald contact fijn, maar vindt je partner dit juist vervelend of irritant. Als je hier toch mee doorgaat, zal dit schadelijk zijn voor je relatie.

Luister naar je partner!

Als het er echt toe doet

Lichamelijke aanraking drukt liefde uit op een krachtige manier. Een innige omhelzing geeft een gevoel van geborgenheid. Soms zit je relatie in een dal, gebeuren er allerlei nare dingen en is het moeilijk om lichtpuntjes te zien. Maar wat er ook gebeurt, zolang we liefde ervaren, kunnen we elke crisissituatie overwinnen. 

Het belangrijkste wat je voor je partner kunt doen in een crisissituatie is van hem of haar houden. Omarm je partner wanneer hij/zij huilt. Het gaat niet om wat je zegt, maar om het gevoel dat je je partner geeft door jouw aanraking.

 

 

 

 

 

Tips voor meer lichamelijke aanraking

1. Maak een lijstje
Als je zelf niet zo’n ‘aanraker’ bent, maar dit wel de liefdestaal van je partner is, dan willen we je uitdagen. Ga eens rustig zitten en schrijf voor jezelf op van welk lichamelijk contact je partner blij wordt.

2. Betrek je partner
Misschien lastig, maar bespreek ook met je partner wat hij/zij het fijnst vindt. Vind je dit een te grote stap? Begin voorzichtig met aanraken en let op de reactie van je partner. 

 

3. Raak aan
Neem bewust iedere avond even 1 minuut om na te denken of je je partner die dag genoeg hebt aangeraakt. Zet desnoods je wekker of laat je digitale agenda een herinnering geven.

4. Geef niet op!
In het verleden was je je misschien niet bewust dat je partner zich geliefd voelt als je hem/haar aanraakt. Wanneer je partner weinig of geen initiatief toont, is het lastig om vol te houden. Laat je niet ontmoedigen!

Probeer dit 2 maanden en kijk dan wat het resultaat is!

Is jouw liefdestaal 
‘Lichamelijke aanraking’?

Doe de liefdestalen training!

Het kennen van je liefdestaal is krachtig, het spreken van de liefdestalen is nog krachtiger. Wereldwijd hebben duizenden mensen de liefdestalen in de praktijk gebracht. Met als gevolg dat ze zich gelukkiger voelde in hun relatie.

Met onze liefdestalen training leer je om op een praktische manier de liefdestalen te gaan spreken. Simpel en krachtig een betere relatie.

Onze missie

Mensen helpen om sterke relaties te bouwen

“Het toepassen van de liefdestalen is een praktische manier om je relaties fris en fruitig te houden”

Jonathan Bakker – Oprichter liefdestalen.nl