Gary Chapman

Het principe van de liefdestalen hebben wij niet zelf ontdekt. De ‘ontdekker’ hiervan is Gary Chapman, een Amerikaanse schrijver en voorganger. In 1992 schreef hij de #1 New York Times bestseller The 5 Love Languages.

Wij zijn zo enthousiast over de The 5 Love Languages dat wij op onze website mensen willen aanmoedigen om de liefdestalen in de praktijk te gaan spreken.

Wil je meer weten over Gary Chapman? Bezoek dan de (officiële) website in het Engels.

Boek The 5 Love Languages

Wie is Gary Chapman?

Gary Chapman is geboren op 10 januari 1938 en is een Amerikaanse schrijver en voorganger.

Na zijn universitaire studie Antropologie promoveerde Chapman tot theoloog. Gary is ruim 50 jaar getrouwd met Karolyn. Samen hebben ze twee kinderen en meerdere kleinkinderen.

Gary Chapman Five Love Languages

The 5 Love Languages

Chapman is vooral bekend als auteur van het boek The 5 Love Languages. Dit boek verscheen in 1992, maar is nog steeds een groot succes. Het boek is vertaald in zo’n 50 talen.

The 5 Love Languages is in het Engels alleen al meer dan 11 miljoen keer verkocht en sinds enkele jaren ook vertaald naar het Nederlands onder de naam De vijf talen van de liefde.

Een gelukkige relatie vereist toewijding. Relaties groeien wanneer je elkaar begrijpt, daarom is het belangrijk dat je elkaars liefdestaal spreekt en verstaat. In The 5 Love Languages leert Chapman je succesvol communiceren over liefdestalen.

Liefdestalen voor iedereen

Liefdestalen worden niet alleen gesproken als je verliefd bent. Ook singles, kinderen, tieners, militairen en mensen met Alzheimer hebben hun eigen liefdestalen. En wat dacht je van de omgang met vrienden en collega’s?

Na het succes van The 5 Love Languages heeft Chapman ook boeken over liefdestalen geschreven voor deze doelgroepen.

Je vindt alle boeken in onze webshop.

Weet jij jouw liefdestaal?

Onze missie

Mensen helpen om sterke relaties te bouwen

“Het toepassen van de liefdestalen is een praktische manier om je relatie fris en fruitig te houden”

Jonathan Bakker – Oprichter liefdestalen.nl