Lichamelijk contact is een krachtig middel om de liefde naar je partner uit te drukken. Elkaars hand vasthouden, zoenen en omhelzen zijn allemaal manieren om je liefde naar je partner te uiten. Houdt je partner hiervan? Dan heeft hij/zij waarschijnlijk de liefdestaal ‘lichamelijk aanraking’.

Geen lichamelijk contact = geen liefde

Zonder lichamelijk contact ervaren mensen met de liefdestaal ‘lichamelijk aanraking’ weinig liefde. Door middel van lichamelijk contact wordt de liefdestank gevuld en voelen zij zich veilig in de liefde van hun partner.

Weet jij niet wat jouw liefdestaal is? Doe dan de gratis test
De uitslag van de test ontvang je in je mailbox

Is de liefdestaal van je partner ‘Lichamelijk aanraking’? Probeer dan je partner (meer) lichamelijk contact te hebben.

Voorbeelden

‘Als ik thuis kom van mijn werk knuffel ik altijd even met mijn partner’
‘Als we film kijken, zitten we het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar’
‘Een massage is het lekkerste wat mijn partner mij kan geven’

‘Het lichaam is gemaakt om aangeraakt te worden’

Spreek de liefdestalen in de praktijk met LoveSync
LoveSync is ons zelfhulp programma voor stellen die op een ontspannen manier aan hun relatie willen werken.

Tips om meer lichamelijk contact met je partner te hebben

 1. Maak een lijstje
  Als je zelf niet zo`n ‘aanraker’ bent, maar je de liefdestaal van je partner is wel ‘lichamelijk aanraking’ dan willen we je uitdagen. Ga eens rustig zitten en schrijf voor jezelf op waar je denkt dat je partner blij van wordt als je hem aanraakt/knuffelt/kust.
 2. Betrek je partner
  Misschien lastig, maar bespreek met je partner wat hij/zij het fijnst vindt. Vind je dit een te grote stap? Begin dan gewoon met aanraken en let op de reactie van je partner. Omdat er overal op het lichaam voelorganen zitten, kan het liefdevol aanraken van je partner op vrijwel elke plaats een uiting van liefde zijn. Dit betekent niet dat alle aanrakingen gelijk zijn. Je weet nu goed waar je partner het meest (best?) op reageert.
 3. Raak aan
  Waarschijnlijk door er meer mee bezig te zijn en er over na te denken raak je je partner meer aan. Neem bewust iedere avond even 1 minuut om na te denken of je dit vandaag genoeg hebt gedaan. Zet desnoods je wekker of laat je digitale agenda een herinnering geven.
 4. Geef niet op!
  In het verleden heb je misschien wel helemaal geen rekening gehouden met het feit dat je partner zich geliefd voelt als je hem/haar aanraakt. Wanneer je partner weinig of geen initiatief toont is het lastig om het vol te houden. Zie je relatie als een opgedroogde spons. De spons zal geen water opnemen; dit heeft even tijd nodig. Laat je hier niet door ontmoedigen.

Hou het 2 maanden vol en kijk dan wat het resultaat is, niet eerder!

Werkt het?

Deze website is ontstaan doordat de makers ervan overtuigd zijn dat het werkt. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Is het je gelukt om een lijstje te maken en uit te breiden? Merk je na twee maanden een verschil? Is je liefdestank meer gevuld dan eerst?

Stuur ons een e-mail met jullie verhaal. We zijn benieuwd!