Eten koken, de tafel dekken en het gras maaien. Het zijn allemaal uitingen van liefde, als ze gedaan worden vanuit een positieve instelling.. Als je dit graag voor je partner doet heb je hoogstwaarschijnlijk de liefdestaal ‘ Dienstbaarheid’.

Voetveeg of minnaar?

Vaak heeft de term ‘dienstbaarheid’ een negatieve lading. Dienstbaarheid gaat over iets willen betekenen voor iets dat buiten jezelf ligt. Het gaat niet om eigenbelang of het verrijken van jezelf.

Weet jij niet wat jouw liefdestaal is? Doe dan de gratis test
De uitslag van de test ontvang je in je mailbox

Is de liefdestaal van je partner ‘Dienstbaarheid’? Probeer dan je dan (meer) dienstbaar op te stellen naar je partner.

Voorbeelden

‘Elke week de vuilnis buiten zetten’
‘Behangen bij vrienden met een nieuw huis’
‘Met plezier de bedden opmaken’

‘Als je dingen doet vanuit een positieve instelling zijn dat uitingen van liefde’

Tips om een ‘Diener’ te worden

 1. Maak een to-do-lijstje
  Als je van jezelf niet zo dienstbaar bent, maar je partner wel, ga dan eens rustig zitten en schrijf (zonder het aan je partner te vragen) drie of vier dingen op waarvan je denkt dat je partner het fijn zou vinden als je het voor hem/haar zou doen.
 2. Bespreek je lijstje
  Vraag je partner wat hij/zij zou willen dat jij doet. Stel je partner de vraag of de dingen die jij voor hem/haar doet, hem/haar zou helpen om te ervaren dat jij meer van hem/haar houdt. Breid je to-do-lijstje uit op basis van wat je partner noemt. Bespreek ook met je partner wat haalbaar is en wat niet. Wees realistisch.
 3. Ga dienen
  Ga op basis van het lijstje de dingen doen. Doe het met de intentie dat het een liefdesdaad is.
 4. Geef niet op!
  Heb je in het verleden (misschien onbewust) ook vaak dingen voor je partner gedaan en voelde het alsof er geen einde aan kwam? Of voel je je gebruikt? Zet deze gevoelens voor de komende 2 maanden even op zij en kijk dan wat het resultaat is, niet eerder! Weet dat het doen van dingen voor je partner een investering is in je relatie.

Hou het 2 maanden vol en kijk dan wat het resultaat is, niet eerder!

Werkt het?

Deze website is ontstaan doordat de makers ervan overtuigd zijn dat het werkt. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Is het je gelukt om een lijstje te maken en uit te breiden? Merk je na twee maanden een verschil? Is je liefdestank meer gevuld dan eerst?

Stuur ons een e-mail met jullie verhaal. We zijn benieuwd!