Cadeaus geven is leuk. Cadeaus krijgen misschien nog wel leuker! Veel mensen houden van cadeautjes krijgen? Sommige mensen zijn er extra gevoelig voor. Deze mensen hebben de liefdestaal ‘cadeaus’.

De waarde van het cadeau

Cadeaus zijn er in allerlei varianten. Sommige zijn duur, andere zijn gratis. Voor iemand met de liefdestaal ‘Cadeaus’ maakt de waarde van het cadeau niet veel uit. De achterliggende gedachte is belangrijker. Het gaat er om dat degene die het cadeau geeft aan je heeft gedacht.

Weet jij niet wat jouw liefdestaal is? Doe dan de gratis test
De uitslag van de test ontvang je in je mailbox

Is de liefdestaal van je partner ‘cadeaus’? Probeer dan je partner (meer) cadeautjes te geven.

Voorbeelden

‘Bij het ontbijt vond ik een kaartje met een lieve tekst aan de koelkast.’
‘Mijn man had met zijn twee linkerhanden een surprise gemaakt, avonden heeft hij eraan besteed: geweldig!’
‘Elke vrijdag neemt mijn man een grote bos bloemen mee. Hier kan ik zo van genieten’

‘De kern van liefde is geven’

Spreek de liefdestalen in de praktijk met LoveSync
LoveSync is ons zelfhulp programma voor stellen die op een ontspannen manier aan hun relatie willen werken.

Tips om een ‘Cadeautjes’-gever te worden

 1. Maak een lijstje van cadeaus
  Als je zelf niet zo`n cadeautjes-gever bent, maar je partner houdt er wel van, dan willen we je uitdagen. Ga eens rustig zitten en denk aan alle geschenken die je partner in het verleden heeft gekregen en schrijf ze op. Schrijf ook de reactie op (als je die nog weet). Heeft je partner het er nog wel eens over?
 2. Vraag rond
  Vraag na bij je familieleden en vrienden wat ze je partner hebben gegeven en of ze nog kunnen herinneren wat je partners reactie was. Je krijgt nu een goed overzicht van de favoriete cadeaus.
 3. Krijg nieuwe ideeën
  Op basis van het lijstje kun je hoogstwaarschijnlijk beredeneren met wat voor soort cadeau je jouw partner het meest plezier doet. Schrijf de cadeautjes op die je wil geven.
 4. Geef het cadeau
  Geef op basis van het lijstje 1 keer per week een cadeautje.
  Maak of koop het cadeau en geef deze op een onverwachts moment. Vergeet niet een persoonlijk tintje aan je cadeautje mee te geven!
 5. Geef niet op!
  Het kan best een aanslag zijn op je portemonnee om wekelijks een cadeautje te geven. Vooral als je een spaarder bent, vind je het waarschijnlijk zonde van het geld. Een bos bloemen gooi je na een week weg, wat heeft het voor zin? Weet dan dat het geven van cadeautjes een investering is in je relatie. Wees creatief, de natuur geeft genoeg cadeautjes die gratis zijn.

Hou het 2 maanden vol en kijk dan wat het resultaat is, niet eerder!

Tip: wanneer je partner kritisch is over je geschenken, dan is het waarschijnlijk niet zijn/haar liefdestaal. Stop dan en zoek uit wat zijn/haar liefdestaal wel is.

Werkt het?

Deze website is ontstaan doordat de makers ervan overtuigd zijn dat het werkt. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Is het je gelukt om een lijstje te maken en uit te breiden? Merk je na twee maanden een verschil? Is je liefdestank meer gevuld dan eerst?

Stuur ons een e-mail met jullie verhaal. We zijn benieuwd!