Datenights met de liefdestalen: hoe doe je dat?

Dat het spreken van elkaars liefdestaal heel goed is voor je relatie, weet je misschien al wel. Maar weet je ook dat datenights super belangrijk zijn om je relatie goed te houden? Zo zijn koppels die minimaal 1 à 2 keer per maand daten, gelukkiger samen!* En gelukkig zijn samen, dat willen we natuurlijk allemaal!

Dus: waar wacht je nog op? Plan een vaste datenight per week of prik samen een datum in de agenda. Plan wat leuks of ontspannends, thuis of buiten de deur.

Lees voordat je begint door onderstaande tips en maak je datenight samen een denderend succes.

Wij zijn Benjamin & Dorien, drie jaar getrouwd en de founders van Ludus & vrienden van Liefdestalen. Wij zijn HE-LE-MAAL gek van daten. We verzinnen de leukste thuis date ideeën en we ontwikkelen datenight boxen, alles wat jullie nodig hebben voor een unieke Datenight, gewoon in een box.

Laat je inspireren, ontdek de verschillende datenights &
date je gek ;).

Benjamin & Dorien
Ludusbox

Je levenspartners’ liefdestaal is positieve woorden…

Woorden hebben kracht
Tip 1: Geef tijdens je date een bewust compliment. Gebruik eenvoudige, duidelijke taal en sta echt even stil bij wat je partner goed doet in jouw ogen.

Tip 2: Maak samen een dankbaarheid pot. Vul deze met notities over wat je het meest waardeert aan elkaar. Neem om de beurt iets uit de pot tijdens jullie date.

Tip 3: Ontdek jouw partners dromen, verlangens en wensen. Bevestig wat je hoort en ziet. Luister en stel goede vragen.

Zij verstaat de liefdestaal dienstbaarheid het beste..

Walk the extra mile
Tip 1: Bied haar wat extra comfort, bijvoorbeeld door haar op te halen uit haar werk, deuren voor haar te openen en de rode loper uit te leggen als ze thuiskomt. Oke, dat laatste is wel een beetje much, maar je snapt het idee 😉

Tip 2: Doe een klusje waar ze een hekel aan heeft, zoals boodschappen doen of stofzuigen.

Tip 3: Als je lief deze liefdestaal heeft, houdt ze er waarschijnlijk enorm van als je ‘’achter je kont’’ opruimt. Dus: probeer door haar ogen te kijken; ruim voor de datenight begint het huis op!

Hij wordt het meest geraakt door cadeaus..

Een cadeautje voor de dorst
Tip 1: Iets wat voorspelbaar, maar: koop een cadeau! Hier verras je hem mee tijdens jullie datenight. Een gadget dat hij graag wil hebben, een leuke datebox of zelfgebakken cookies: het kan allemaal!

Tip 2: Maak een cadeautjes kalender met kleine, gekochte of zelfgemaakte cadeautjes voor je partner. Je kunt deze ook over tijd vullen, zodat er steeds iets nieuws in zit.

Tip 3: Stuur een lief berichtje met een foto van jezelf. Bijvoorbeeld waarin je een kus geeft en schrijft dat je van hem houdt. Als dat geen lief cadeautje is…

Je lief voelt zich het meest geliefd als je de liefdestaal tijd en aandacht spreekt..

Onverdeelde aandacht is key
Tip 1: Pak de agenda erbij en plan de datenights! De gouden regel is: date night is heilig. Dus verplaats het niet zomaar. Dat kan degene met deze liefdestaal extra kwetsen.

Tip 2: Leg jullie telefoons en andere apparaten aan de kant. Tijd voor tech vrije, onverdeelde tijd samen.

Tip 3: Durf samen uit jullie comfortzone te stappen. Zet dat stapje extra, laat het gemak los en beleef samen een geweldige tijd. Zo maken jullie nieuwe herinneringen!

Lichamelijke aanraking is waarnaar je geliefde verlangt..

Let’s stay in touch
Tip 1: Neem initiatief voor een uitgebreide massage of om seks met elkaar te hebben.

Tip 2: Korte aanrakingen zijn krachtig. Pak elkaars hand, haal je hand door zijn haar of leg je armen om haar middel. Door fysiek in contact te blijven, blijf je ook op andere gebieden in contact.

Tip 3: Wees je bewust van hoe en wanneer je je partner aanraakt. Zie je dat dit iets met hem doet? Voelt ze zich erdoor gezien? Dan ben je goed op weg!

Activeer de liefdestalen in jullie relatie

Wil jij samen met je partner de liefdestalen verder ontdekken en praktisch maken? 

Bestel dan de date night box: Light my fire.

Pak nu de exclusieve korting van 5 euro met de code ‘Liefdestalen5

*Wetenschappelijk onderzoek over daten: https://prn.to/3TEOhsB

Weet jij je liefdestaal?