Als jouw partner ‘tijd en aandacht’ als eerste liefdestaal heeft is de tijd nemen voor elkaar het is het meest waardevolle wat je je partner kunt geven.

Volledige aandacht

Tijd en aandacht geven is samen wandelen, elkaar aankijken en praten en écht luisteren naar de ander. Samen zijn heeft te maken met je aandacht volledig op de ander richten. Dat is dus niet met een schuin oog televisie kijken of met je telefoon in je handen!

Weet jij niet wat jouw liefdestaal is? Doe dan de gratis test
De uitslag van de test ontvang je in je mailbox

Is de liefdestaal van je partner ‘tijd en aandacht’? Wil je je relatie verbeteren? Probeer dan met je partner (meer) leuke dingen te gaan doen.

Voorbeelden

‘Met je partner gaan lunchen’
‘Een weekendje weg zonder de kinderen en je werk’
‘Een lange wandeling maken in de natuur’

‘Zonder de vakanties zouden we niet meer bij elkaar zijn. De gesprekken en tijd die we dan voor elkaar hebben doen onze relatie goed’

Spreek de liefdestalen in de praktijk met LoveSync
LoveSync is ons zelfhulp programma voor stellen die op een ontspannen manier aan hun relatie willen werken.

Tips om de liefdestaal ‘Tijd en aandacht’ te leren

 1. Maak een lijstje met dingen die jullie samen zouden willen doen
  Als het lastig is om de tijd te vinden om dingen samen met je partner te doen, willen we je uitdagen. Ga eens rustig zitten en denk aan de tijd dat je je partner kent. Heeft hij/zij dingen genoemd die hij/zij graag met je zou willen doen? Schrijf deze op in een to-do- lijstje.
 2. Laat je partner met ideeën komen
  Vraag je partner eens wat hij/zij samen met jou zou willen doen. Vind je dit lastig? Kijk dan eens samen de film ‘ The Bucket List’. Dit geeft een mooie aanleiding om het te vragen. Breid je to-do-lijstje uit op basis van wat je partner noemt.
 3. Doe
  Ga op basis van het gemaakte to-do-lijstje samen 1 keer per week 1 ding van het lijstje doen. Doe dit de komende twee maanden. Laat je partner weten wat jullie gaan doen.
  Kies er bewust voor om je partner al je aandacht te geven. Ben je bijvoorbeeld thuis laat dan de tv uit, leg je telefoon weg en zorg dat je de kinderen ergens anders brengt.
 4. Geef niet op!
  Een drukke baan of gezin kunnen snel roet in het eten gooien. Je besluit om ‘samen te zijn’ kan door omstandigheden snel naar de achtergrond verdwijnen. Wil je je relatie verbeteren? Dan moet je prioriteiten stellen! Door tijd en aandacht besteden, wordt je liefdestank gevuld.

Hou het 2 maanden vol en kijk dan wat het resultaat is, niet eerder!

Werkt het?

Deze website is ontstaan doordat de makers ervan overtuigd zijn dat het werkt. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Is het je gelukt om een lijstje te maken en uit te breiden? Merk je na twee maanden een verschil? Is je liefdestank meer gevuld dan eerst?

Stuur ons een e-mail met jullie verhaal. We zijn benieuwd!